در پي ابلاغ مسئوليت ايجاد قطب طراحيشهري بافتهاي با ارزش و فرسوده، دستاندركاران قطب با مسئوليت دكتر پاكزاد، تصميم به طراحي و راهاندازي سايت مربوط به اين موضوع گرفتند، تا از آن طريق به تعامل با گروهها و دانشگاهها و مجامع علمي مربوطه ديگر، مبادله اطلاعات و آموزشهاي مربوطه، و به روز كردن اطلاعات خود جهت استفاده آموزشي و بازآموزي فارغالتحصيلان دانشكده بپردازند.
براين اساس با بررسي سايتهاي طراحيشهري مشابه، اقدام به برنامهريزي و طراحي سايت مربوط به قطب طراحي شهري شد و متعاقب آن نسبت به تعيين و ابلاغ تجهيزات و ساير نيازهاي فني و نرمافزاري اقدام گرديد. (طراحي سايت در پاييز 85 صورت گرفت. جمعآوري اطلاعات از مهر ماه 85 آغاز شد و پيگيري نيازمنديهاي قطب از زمستان 85 تاكنون به طور مستمر صورت ميگيرد.)
اطلاعات جمعآوري شده در گروههايي طبقهبندي شدهاند كه اجمالاً به شرح زير است:
1. جمعآوري و طبقهبندي مجلات، مقالات و ... مرتبط با موضوع.
2. پيداكردن سايتهاي طراحيشهري مرتبط
3. اقدام به راهاندازي كتابخانه طراحيشهري به دو صورت: 1. جمعآوري كتابها و ايجاد كتابخانه و 2. به صورت كتابخانه روي سايت – كه تاكنون برخي از كتابها توسط دانشجويان و ... در خارج از دانشكده Scan و يا عكس گرفته شده و در اختيار قطب قرار گرفته است.)
4. جمعآوري مقالات ترجمه شده توسط دانشجويان و ديگر افراد علاقمند با ذكر نام آنها.
5. جمعآوري پاياننامههاي ارائه شده در اين زمينه.
6. تمهيد مقدمات لازم جهت طراحي و ارائه بخشي تحت عنوان جمعاوري پروژههاي طراحيشهري در اين زمينه در داخل و خارج ايران.
همانطور كه در موارد بالا گرفته شد كتابخانه قطب تاكنون موفق به جمعآوري 58 كتاب مرجع و كمياب و تعداد 25 CD از كتابهاي مختلف طراحيشهري شده است. همچنين مقالات زيادي توسط دانشجويان ترجمه و يا نوشته شده كه آماده قرارگيري در سايت قطب ميباشند، و تا كنون قطب موفق به تبديل بخشي از اين اطلاعات به فايلهاي قابل ارائه در سايت شده است.
فهرست كامل موارد پيشبيني شده در سايت قطب و ليست كتابهاي موجود در پيوست آورده شده است.
لازم به ذكر است با توجه به اينكه راهاندازي و اداره اين سايت كاري تخصصي و مستلزم حضور مستمر همكاران و اساتيد قطب كه آشنا با موضوع ميباشند است، چنين كار خطيري ايجاب ميكند كه سايت مورد نظر توسط قطب طراحيشهري و تحت نظارت مستقيم آنها راهاندازي شده و به طور مستمر به هنگام نگهداري شود.
http://www.ceud.ir/
تاریخ معماری چند هزار ساله این سرزمین آثار برجسته بسیاری را پدید آورده است که به مثابه میراثی غنی در اختیار ماست. این میراث گرانبها گنجینهای از اصالتها و ارزشها را در خود محفوظ داشته و نشان از هویتی دارد که امروزه سخت نیازمند بازشناسی آن هستیم.
در سال 1360 و همزمان با جنگ تحميلي، دفتر فني، آموزشي و پژوهشي دانشكدة معماري و شهرسازي دانشگاه شهيد بهشتي به منظور مشاركت در بازسازي ويراني هاي جنگ تحميلي تشكيل شد. به منظور ارائة خدمات مشاورهاي و اجرايي كيفي به سازمانها و نهادهاي اجرايي مرتبط با رشته معماري و شهرسازي اين دفتر مشغول فعاليتهاي تحقيقاتي و مشاورهاي بوده، و دهها پروژة تحقيقاتي و اجرايي را با همكاري اساتيد و دانشجويان دانشكده تكميل نموده است.
1ـ تدوين ضوابط مكانيابي و طراحي مسجد
2ـ بررسي عناصر و عوامل مؤثر در شكل گيري سيماي شهرها
3ـ الگوسازي مدارس ابتدايي و راهنمايي در دو اقليم گرم و مرطوب و سرد
4ـ بررسي تجربههاي جبران خسارت زلزله گيلان و زنجان
5ـ مطالعه ساماندهي كالبدي دانشگاهها و افزايش بهرهوري از فضاها
6ـ بررسي تجربههاي جبران خسارت در كشورهاي سانحهخيز جهان
7ـ تعيين و تدوين الگوي فرآيند تصميم گيري در خصوص دفاع غير عامل ساختمانهاي صنعتي و نظامي سازمان صنايع دفاع
8ـ بهسازي بافت با ارزش روستاي امامزاده ابراهيم(ع) شهرستان شفت گيلان
9ـ تهيه منوگرافي باشگاه فرهنگي تفريحي شركت نفت ايران (باشگاه الهيه)
10ـ طرح جامع راهبردي شهرك تحقيقاتي دانشگاه شهيد بهشتي واقع در اراضي آبسرد شهرستان دماوند