مسابقه ملی معماری خانه در خلیج فارس، با موضوع طراحی مجموعه مسکونی در جزیره بوموسی در بازه زمانی دی تا اسفند سال 1403 توسط وزارت راه و شهرسازی و دو نهاد دیگر برگزار شد. آقای مهندس بابک مطلب نژاد، مدیر و خانم مهندس مروارید قاسمی مشاور مسابقه بودند و خانم دکتر زهرا اهری و آقای دکتر محمدرضا حافظی از اساتید دانشکده معماری و شهرسازی به همراه آقای مهندس محمدرضا حائری، آقای مهندس کورش رفیعی، آقای دکتر حامد مظاهریان و خانم دکتر آزاده شاهچراغی (داور علی البدل) داوران این مسابقه بودند.
موضوع مسابقه طراحی مجموعه مسکونی حمایتی، شامل 122 تا 155 واحد مسکونی به همراه خدمات پشتیبان سکونت بصورت مجموعه یکپارچه در اراضی 2.4 هکتاری واقع در شمال بافت شهری جزیره بوموسی، با اهداف الگوسازی مسکن حمایتی، ارتقا کیفیت زیست محلهای و جلب توجه جامعه تخصصی و مدیریتی بر ضرورت مشارکت شهروندان بوده است. روز شنبه چهارم اسفند 1403، سالن اجتماعات دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی، پذیرای ۳۸۹ اثر شرکت کنندگان در این مسابقه بود .پس از ارزیابی سه روزه از 8 تا 10 اسفند و انجام بررسیهای متمادی و گفتگوهای استدلالی و اقناعی، نتایج داوری در روز شنبه 18 اسفند اعلام گردید.
رتبه نخست این مسابقه ملی، توسط «شرکت معماری و منظر منطق زمینه»، خانم مهندس مریم یوسفی از فارغ التحصیلان دانشکده معماری و شهرسازی و آقای دکتر مرتضی ادیب عضو هیات علمی دانشکده در گروه معماری منظر و بازسازی پس از سانحه، و جمعی از فارغ التحصیلان کارشناسی معماری دانشکده بعنوان همکاران طراحی کسب گردید.
این طرح با نام «مجموعه مسکونی نیمروز»، هویت فرهنگی و اقلیمی منطقه را در قالبی مدرن بازتاب میدهد و با الهام از معماری خلیج فارس، سکونتی پایدار را فراهم کرده و برای تأمین مسکن، از 15 بلوک ساختمانی تشکیل شده که بر پایه 5 تیپ اصلی طراحی شدهاند. این بلوکها شامل 7 تیپ خانه با مساحتهای 95 تا 190 مترمربع هستند که بهصورت متنوع درون بلوکها چیده شدهاند. کوچههای داخلی، دسترسی میان واحدها را فراهم کرده و شبکهای از فضاهای باز خصوصی و مشترک را شکل میدهند. بلوکها طوری روی هم قرار گرفتهاند که خانههای پایینتر حیاطهای باز یا سرپوشیده داشته باشند و طبقات بالاتر از تراسهای روباز بهرهمند شوند. این چیدمان از دید مستقیم میان حیاطها و تراسها جلوگیری کرده، حریم خصوصی را حفظ نموده، ضمن اینکه تهویه و نورگیری بهینه را تضمین میکند. پارکینگها بهصورت جمعی و در حاشیهها قرار گرفتهاند تا پیادهروی و تعاملات اجتماعی در مرکز اولویت داشته باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر از این طرح به لینک زیر مراجعه شود:
https://bumusacomp.com/%d8%b1%d8%aa%d8%a8%d9%87-%d9%86%d8%ae%d8%b3%d8%aa/